Sekite mus

LinkedIn

Išbandykite mūsų automatizuotus įrankius savarankiškai

impactguide.net

Monetizuokite savo konkurencingumą su mumis

Strateginės konsultacijos suteikiančios žinias, įgūdžius ir įrankius žmonėms, komandoms ir organizacijoms efektyviai veikti ir tvariai augti

Domas dalinasi įžvalgomis apie pajamų generavimą su BNI Lietuva bendruomene

Susipažinkime

Ar kuriama darbo aplinka veikia jūsų darbo rezultatus?

Ar kuriama darbo aplinka veikia jūsų darbo rezultatus?

Dažnai paklausus įmonių vadovų apie jiems svarbiausius verslo rodiklius, galima sulaukti atsakymo, jog pelnas – pats pagrindinis, nusakantis įmonės situaciją/sėkmę. Visiškai sutinkame, bet pastebime, kad kartais pelnas painiojamas su pajamomis arba apyvarta. Pajamos – tikrai svarbios, tačiau turime suprasti, kad norint pasiekti tam tikrų tikslų, pavyzdžiui – siekiamo pelno, būtina puoselėti bei atsižvelgti ir į kitus reikšmingus rodiklius. Būna tokių atvejų, kai pajamos arba apyvarta yra didelės, o pelno nėra arba įmonė dirba net nuostolingai, todėl rekomenduojame pagrindinį dėmesį kreipti į pelno rodiklį.

Mes tikime, jog verslas yra sėkmingas, kai jis kuria vertę. Siekdamos įtikti klientams ir didinti savo pajamas bei pelną, įmonės kartais pamiršta arba neskiria pakankamai dėmesio vertei, kurią kuria savo darbuotojams, kurie yra labai svarbūs, nes būtent jie yra atsakingi už tai, kad įmonė įgyvendintų savo pažadus klientams. Juk viena svarbiausių verčių – sveikos darbo aplinkos kūrimas bei integravimas. Tyrimai rodo, jog teigiama darbo kultūra prisideda prie finansinės vertės augimo. Dėmesį rodantys verslo padaliniai turi 41% mažiau pravaikštų ir 17% didesnį produktyvumą. Teigiamos emocijos darbe skatina kūrybiškumą, naujoves ir motyvaciją, taip didinant produktyvumą, teigiama Jungtinės Karalystės Warwick universiteto ataskaitoje, paskelbtoje IZA — Journal of European Labour.

Komanda yra didžiausia verslo vertybė. Įsitraukę darbuotojai kuria įmonės kultūrą bei skleidžia žinią apie jos veiklą nedarbo aplinkoje. Turime suprasti, kad investuoti į darbuotojų emocinę būklę, reiškia investuoti į pačią veiklą ir jos atnešamą naudą. Kartais, net per daug pastangų nereikalaujantys gestai gali privesti prie didelių pokyčių. Daugelis tyrinėtojų sutinka, kad beveik visada yra svarbiausia:

  • Draugiški santykiai su kolegomis
  • Palaikymas, skatinimas
  • Atlaidumas
  • Motyvacijos skatinimas
  • Prasmingo darbo atlikimas
  • Pripažinimas už gerai atliktą darbą
  • Pagarba

Privalu suprasti, jog darbuotojai yra darbo kultūros dalis, vertė, sėkmės rodiklis, į kurį – verta investuoti. Ieškodami tam tikrų priežasčių, kodėl verslas nesiseka taip, kaip norėtųsi, atsižvelkite į kuriamą vertę savo darbuotojams, gali būti, kad atrasite tikrąsias spragas.